Responsive Ad Here
Responsive Ad Here

MEŞHUR KANLICA YOĞURDU

Responsive Ad Here


Geleneksel yerel lezzetlerimizden Kanlıca yoğurdu, 1893 yılından beri doğal yöntemlerle ve özenle imal edilmektedir. Peki boğazın güzide beldesi Kanlıca'mıza bu eşsiz lezzet nasıl ulaştı da adeta semtimizin bir simgesi haline dönüştü?
93 Harbi olarak bilinen  1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nda maruz kaldıkları zulüm neticesi Bulgaristan’dan anavatana göç edenlerin Kanlıca’yı yurt edinmelerinden beri 5 kuşaktır Kanlıcada . İlk Kanlıca yoğurdunu üreten Poyraz İbrahim Ağa ile başlayan bu serüven bugün (Muhammed Ali Sakkaf), tarafından devam ettiriliyor. Kandilli’ye 1878’den sonra gelip yerleşen Bulgar göçmenlerinin yapıp sattığı yoğurdu keşfeden İsmail Ağa, bir süre bunları alıp satmış, sonra da kendi üretmeye başlamış. İsmail Ağa’nın vefatının ardından iş devralan oğlu Şevket Sipahioğlu da Kanlıca Yoğurdu’nu, üzerine reçel, bal, dondurma ve pudra şekeri koyarak ikram etmeye başlamış. Meyveli de denenmiş ama tutmamış. En çok pudra şekerli olan beğeni görmüş. O zamanlar cam kaselerde satılan yoğurt ayrıca antibiyotik özelliği ile bilinirmiş.
1986 yılında ise çiftlik anlayışı içerisinde, bugünün deyimiyle organik tesisleri kuruldu. Ayrıca ürün Kanlıca Yoğurdu marka olarak da 1988 yılından beri tescillidir.
Tarihi Meşhur Kanlıca Yoğurdu, kendine özgü özelliği itibariyle tamamen doğaldır. Doğal yemlerle beslenen, bölgemizin özel florasında otlayan sığır ve koyunlarının sütü özenle seçilerek bir önce üretilmiş Kanlıca Yoğurdu ile mayalanır. Soğutma aşamasından sonra +3 derecede satış noktalarına ulaştırılır. Aslında uyguladığımız süreç, ev tipi üretim sürecinin daha fazla miktarlara uygulanmasından ibarettir
www.beykozgazetesi.com